Teylingen Bewoond

Datum: 19 maart 2023
Tijd: 11:00 - 17:00

 

 

Op zondag 19 maart was binnen en rond de ringmuur van de Ruïne van Teylingen in Voorhout onder de naam Teylingen Bewoond de eerste activiteiten-dag van het jaar 2023. Het was een feest voor jong en ouder. Kinderen werden na een spoedtraining vechten met houten zwaarden met een ècht zwaard tot ridder geslagen. Daarna kregen ze een heuse oorkonde. Zij werden daarmee voor altijd verbonden aan het kasteel. Trotse ouders waren hier glunderend getuigen van. De kasteelbewoners voelden zich meteen een stuk veiliger!.

 

 

 

 

 

Aan spelletjes ontbrak het niet. Van bordspelletjes tot bikkelen, blok- en steltlopen, het was er allemaal. Verder konden de bezoekers een smid aan het werk zien, naar harpspel en verhalen luisteren. Bij de boogschutters was er gelegenheid een pijl weg te schieten. Ook werden er voor de geïnteresseerden in de geschiedenis van het kasteel rondleidingen gegeven.

Ook voor koffie, thee, een frisje en een versnapering werd gezorgd. Natuurlijk werden er veel fijne gesprekken gevoerd en zijn de bezoekers na afloop van deze dag goedgeluimd vertrokken.

 

Voorlopig zal deze gezellige familiedag iedere derde zondag van de maand plaatsvinden. Komt u ook?

Wij heten u met veel plezier van harte welkom!