Donatie voor Stichting Beheer Kasteel

Op vrijdag 9 december jl. ontving Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) van de Stichting Kringloop Herenstraat 63, gevestigd op de Herenstraat 63, beide te Voorhout, uit handen van twee van haar medewerkers, de dames SiuKam van Hierop en Annelies Simonis, het symbool van een mooie donatie van €3000,-.

Deze gift wordt gebruikt om de vrijwilligers van het kasteel, met name tijdens de evenementen rondom en binnen de ringmuur van de overblijfselen van de historisch belangrijke burcht, herkenbaar aanwezig te laten zijn voor de bezoekers.
De reeds bestaande shirts en regenjassen voldeden niet meer. Daarom was de wens groot om naar iets nieuws uit te kijken.
De nieuwe ‘bedrijfskleding’ zal een meer historische uitstraling hebben, meer herkenbaar en prettiger te dragen zijn.

De tenues zullen worden gemaakt in de vorm van wapenrokken.
Een wapenrok lijkt wel een beetje op een poncho, een langwerpige lap met een gat in het midden om het hoofd door te steken. Deze werden met name tijdens de middeleeuwen gebruikt om over een harnas te dragen, of gewoon over de kleding zodat iedereen kon zien bij wie je hoorde.
Wapenrokken passen over alle soorten kleding en zijn dus niet maat-gebonden.
Andere kledingstukken die gemaakt zullen worden zijn kaproenen. Een kaproen is een soort losse capuchon, ook naar historisch model.

De tenues zullen worden uitgevoerd in gele en rode banen, de kleuren van Teylingen, met daarop een zeefdruk van het wapen van Teylingen aangebracht.

2023 is het tienjarig bestaan van de stichting. Dankzij de donatie van Stichting Kringloop Voorhout zullen de eerste evenementen dit jaar kleurrijk van start gaan!

 

Persbericht - 12-12-2022