Interview met beheerder op NPO radio 1

20160115_150311 (Custom)Op 15 januari j.l. was de beheerder van kasteel Teylingen, dhr. Rutgrink, te beluisteren tijdens een interview in het programma Nieuws en Co op NPO radio 1. Het interview vond plaats in het kader van de overdracht, van o.a. Kasteel Teylingen, van de Rijksgebouwendienst naar Nationale Monumenten Organisatie (NMO).

Het Rijk droeg bij deze transitie 29 monumenten over die geen rijkstaak hebben, van kasteel tot gedenknaald,  aan de twee jaar geleden opgerichte NMO.

Het hoofddoel van de NMo is het efficiënt behouden en beheren van monumenten. Een van de manieren om dit te realiseren is het op grote schaal verwerven van monumenten, zoals dat ook wordt toepast bij gevestigde organisaties als de National Trust in Engeland.

Monumenten kunnen op deze manier onderhouden worden zonder structurele financiering van de (Rijks)overheid. Bij de verwerving van de monumenten selecteert de NMo niet op type, op deze manier functioneert de NMo ook als vangnet voor de voorheen moeilijk onder te brengen monumenten.

Meer informatie is te vinden op: Nationale Monumenten Organisatie

Kasteel Radboud vormde het sfeervolle decor voor de levering van de 29 monumenten door Minister Blok aan de Nationale Monumentenorganisatie.

20160115_173610 (Custom)