Beleef Teylingen 2016

DSCN3979 (Custom)Op 20 mei was er weer enige activiteit bij de ruïne. Er moest het een en ander worden opgebouwd en ingericht want gedurende het weekend zou er weer het een en ander beleefd kunnen worden op deze oude plek. Op zaterdag was er dan ook een heel kampement rond de ruïne opgesteld.

De smid was bezig zijn kooltjes te laten gloeien, verderop werd gehakt, gezaagd, geweefd en gehandwerkt.

Blinkende harnassen en wapens glommen je toe alles mooi gerangschikt en geëtaleerd ook kon men mooi handgemaakte lederen tassen, riemen e.d. aanschaffen. Ook een likeur/wijntent zag er kleurrijk en uitnodigend uit.

DSCN3969 (Mobile)Bij de historische moestuin was onze schone tuin vrouwe neergestreken, hier kon men informatie over het tuingebeuren verkrijgen en ook het gezicht laten schminken. Bij de tuin kon men o.a. bijenwas kaarsen aanschaffen en er werd van kruiden een blauwe kleur gekookt. Achter de tuin was een Keltische gemeenschap neergestreken, dit zag er wat grimmig uit maar bleek toch wel toegankelijk te zijn, als je maar geen monnik was. Weer richting de brug wederom een heer ridder, zijn blinkende uitrusting ook weer mooi uitgestald. Iets verderop een heks met twee mooie kerkuiltjes, zelf opgevoed. Gelukkig waren er geen slangen en hagedissen te bekennen.

Zondag voegde zich daar nog een heksje in opleiding bij. Daarnaast was een vrouw met een mooi simpel gemaakt knoopgetouw een knoopwerkje aan het maken. Bij de heksenkring klonk weer de harpmuziek en daar naast ook de heerlijke geuren van de baksels van onze cake dames. Citroengeur, chocolade e.d.DSCN3937 (Custom)

Ook was er een dame aanwezig met een keur aan juwelen en wat dies meer zij. Binnen de muren op de fundamenten namen telkens weer kinderen met hun ouders en andere belangstellende plaats om naar de verhalen van de verteller te luisteren. Hij liep regelmatig rond door een spreekbuis roepend om zieltjes voor zijn verhalen.

DSCN3939 (Custom)

Hier nabij was een schone dame bezig met malien sieraden te vervaardigen het zag er prachtig uit maar je moet er wel geduld voor hebben als je het zelf wil doen. In de hoek een tent waar lieden bezig waren van hout pijlen te vervaardigen. Dit deden ze met een klein schaafje op een houten plank een ruw stuk hout net zo lang bewerken zodat het een volmaakte vorm had. Dan nog inzagen. de veren bevestigen en de punt erop. Vakwerk hoor. Daarnaast was weer de schietbaan waar de bogen al in het gelid lagen voor de schietkunsten van de liefhebbers.

DSCN3952 (Custom)Ook was er weer gelegenheid om de geschiedenis van de gebouwen en de soap van Jacoba te kunnen beluisteren. Was men moede dan naar het kassa gebouw waar een tent was opgezet met warme en koude snacks en dranken natuurlijk. Helaas was het zondag wat het weer betreft niet wat het moest zijn daardoor bleef het bezoek wat achter. Maar de deelnemers en vrijwilligers hebben wel weer hun hobby kunnen beleven. Nu maar wachten op een volgende keer. De Vikingmarkt in oktober bijvoorbeeld.

Habra