Wij gaan door in 2015!!

seizoen sluitingOnlangs heeft het bestuur van de Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) van de Rijksgebouwendienst (RGB) vernomen dat de SBKT óók in 2015 het beheer over de ruïne van Teylingen mag voeren. Het eerste contract over het beheer loopt af op 1 november 2014.

De RGB liet weten zeer tevreden te zijn over hoe de SBKT samen met haar vrijwilligers de ruïne van Teylingen beheert. Eerder al complimenteerde minister Blok de stichting met de wijze waarop zij het beheer opgepakt heeft, vooral de wijze waarop zij de schoolprojecten draaien.

vensterStichting Beheer Kasteel Teylingen werd opgericht in 2013 nadat de toenmalige beheerder, de Kastelenstichting Holland en Zeeland, vanwege subsidiestop genoodzaakt was te stoppen met haar werkzaamheden.

Het doel van de SBKT is het verkrijgen, verspreiden en bevorderen van kennis omtrent de geschiedenis en culturele waarden van de Duin- en Bollenstreek in het algemeen en het kasteel Teylingen en zijn bewoners in het bijzonder.

De stichting tracht haar doel onder meer te bewerkstelligen door het openstellen van het kasteel voor publiek en het exploiteren van het kasteel en het omliggende terrein ten behoeve van schoolprojecten, evenementen en activiteiten.

Voor het uitvoeren van deze activiteiten, met name de schoolprojecten, zoeken we nieuwe vrijwilligers ter versterking van onze groep. Ook begunstigers en Sponsoren zijn van harte welkom. (Meer info).

Wat er na 2015 gaat gebeuren is nog niet bekend. De Rijksgebouwendienst wil van 34 Rijksmonumenten, waaronder de ruïne van Teylingen, af en wil deze onderbrengen bij de Nationale Monumenten Organisatie.

Bron: SBKT/14 oktober 2014