Ministerieel bezoek op Kasteel Teylingen

Op donderdag 22 mei bracht Minister Blok, met een kleine delegatie van het Rijksvastgoed en Ontwikkelings bedrijf (RVOB) en de Rijksgebouwendienst (RGD, een informeel bezoek aan Kasteel Teylingen.

Dit bezoek was aangevraagd in verband met de overdracht van het kasteel aan de Nederlandse Monumenten Organisatie (NMO), die naar verwachting dit najaar plaats zal gaan vinden.

011Gerard Rutgrink, voorzitter van de Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) verzorgde, samen met de heer Jan Kamphuis van de RGD, een rondleiding en vertelde over de geschiedenis van het kasteel en het huidige beheer.

De minister complimenteerde de stichting met de wijze waarop zij dit opgepakt heeft. Vooral de wijze waarop zij de schoolprojecten draaien. Marleen van Leeuwen van De Speelkring was die middag ook aanwezig met een schoolklas, dus kon de minister dit met eigen ogen aanschouwen.

Naar aanleiding van de vraag hoe Jan en Gerard de toekomst zagen, kregen zij ruim de tijd om hun ideeën te ventileren. Uiteraard sprak Gerard de wens uit dat de SBKT ook in de toekomst het beheer van Kasteel Teylingen mag blijven verzorgen.

Minister

Bron: SBKT/23 mei 2014