Jaarverslag Stichting Beheer Kasteel Teylingen 2015

Kasteel Teylingen was dit jaar niet alleen geopend van 1 maart tot 1 november van vrijdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur, maar er was voor het eerst geen wintersluiting. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers was Kasteel Teylingen het gehele jaar op bovengenoemde tijden geopend.

2014-2

Net als de voorgaande jaren kwamen veel scholen uit de omgeving voor een rondleiding en archeologieles. Meer dan 20 basisscholen hadden zich aangemeld voor het archeologieprogramma.

Voor trouwreportages en andere fotoshoots wisten de fotografen ons weer regelmatig te vinden. Er is dit jaar twee keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in de burcht in het huwelijk te treden.

Rondleidingen worden niet alleen aan scholen gegeven, ook voor privé aangelegenheden kan er op afspraak een rondleiding geboekt worden met, eventueel aansluitend een boogschiet-clinic. Minstens 5 keer werd daar dit jaar gebruik van gemaakt.

Regelmatig werd de ruïne bezocht door groepen fietsers, maar ook de fiat 500 club wist ons te vinden. In april organiseerde de club een tocht voor hun leden en de Ruïne van Teylingen was onderdeel van die tocht.

Datzelfde gold ook weer voor de, inmiddels al 17e, Teylingenloop. De 10km ging namelijk ook dit jaar weer richting en rond de Ruïne van Teylingen. Men gebruikte de Ruïne als draaipunt.

Vanaf 2 mei 2015 is het mogelijk om, bij ons, met pin te betalen!

In opdracht van de Rijksgebouwendienst is er vanaf 15 april begonnen met het opbouwen van steigers in verband met de consolidatie van de ringmuur. Ook werd de gehele ringmuur afgedekt met een sedum begroeiing. Halverwege juli was Kasteel Teylingen weer uit de steigers.

Op 23 Mei kregen we de “bedrijfskleding” binnen.

Attila, een vereniging van handboogschutters uit Oegstgeest, organiseerde in juni en in september weer een clout verschieting bij de ruine.

Evenementen:

De stichting heeft ook in 2015 weer een aantal evenementen georganiseerd.
24 en 25 mei, tijdens het pinksterweekend, kon men het evenement “Beleef Kasteel Teylingen” bezoeken. Dit was tevens ter gelegenheid van de Dag van het Kasteel.

Het volgende evenement was “Spyzen van Toen” op 4 en 5 juli.
Op 22 en 23 augustus was “Teylingen in Rep en Roer

Voor alle 3 de evenementen werd er door S.B.K.T. een horecakraampje en een merchandisestand  opgezet, wat ook dit jaar een groot succes was.

Tijdens de Open Monumentendag, op 12 september, was Kasteel Teylingen uiteraard ook geopend.

vikingbootTot slot was er op 17 en 18 oktober een Vikingmarkt.
De Vikingmarkt was een groot succes, mede dankzij de geweldige inzet van Patrick Hoogenboom en alle vrijwilligers van Stichting Beheer Kasteel Teylingen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Als afsluiting van het seizoen hebben we de donateurs en vrijwilligers bedankt voor hun inzet door middel van een BBQ waar we gezellig met elkaar een hapje en een drankje hebben genuttigd.

Stichting Beheer Kasteel Teylingen mag weer een jaar door!!

Vol goede moed gaat het bestuur weer plannen maken om een aantal leuke evenementen te organiseren.

2015 was succesvol jaar; op naar 2016!

Bestuur en vrijwilligers zullen zich weer voor de volle 100% inzetten om er werderom een geweldig jaar van te maken.