Bezoek nieuwe burgemeester van/aan Teylingen

Op zaterdag 1 november jl. had de nieuwe burgemeester van Teylingen, mw. Carla Breuer, een afspraak met de voorzitter van onze stichting om het kasteel te komen bezoeken. Na de ontvangst door mw. van Haastregt (Pr.) nam dhr. Rutgrink haar en haar partner mee voor een rondleiding.

Burg1

Als afsluiting vroeg ze “hoe gaan wij als gemeente het kasteel nou benoemen? Het is het meest bekend onder de naam Ruïne. Jullie stichting noemt het Kasteel.” Haar partner viel haar bij: “De naam Ruïne doet in ieder geval geen eer aan het geheel. Bij een ruïne denk je meer aan wat lage muurtjes.” Gerard gaf aan dat dit dan ook de reden was waarom onze stichting Stichting Beheer Kasteel Teylingen heet. Door de eeuwen heen heeft het meerdere benamingen gehad. zoals onder andere “Jachtslot” voor de Graven van Holland en “De Stomp.” De Burgemeester stelde voor om vanuit de gemeente te spreken over Slot Teylingen.

Met een handdruk en de woorden “tot ziens we zullen elkaar regelmatig tegenkomen” nam onze nieuwe “burgervader” afscheid.

Burg2

Bron: SBKT/3 november 2014